[O1] pęcherze po przyciemnieniu szyb

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Orbit
    Rider
    • 2010
    • 486

Gratuluje
    1,7 Oplel Astra GTC 125Km ...
    Obecnie śmigam na Liqui Moly a w lato AMSOIL
  • Łosiu1988
    Elegance
    • 2009
    • 864
    • Octavia II combi (1Z5)
    • AKL 1.6 MPI 101 KM
    • BZB 1.8 TSI 160 KM

drodzy forumowicze, nie widzę nigdzie takiego tematu, a wiem że dużo z Was przyciemniało w swoich pięknych skodach szybki, mój problem jest taki że pół roku temu przyciemniłem szybki i było wszystko ok, może przez zimę też się tak nie przyglądałem i nie zauważyłem, ale teraz gdy auto umyłem i szybki sobie czyściłem na słońcu to dopatrzyłem się pęcherzy na moich przyciemnianych szybach :cry: najgorzej jest na tylnej szybie, bo 2 większe się zrobiły i w ogóle wygląda jakby miały się robić kolejne, nie wiem czy to od podgrzewania szyby czy jak....na bocznych to takie małe są że ledwo widoczne, ale fakt faktem są. Da się to jakoś usunąć, gwarancja jakaś na to obowiązuje? mieliście też taki problem? boje się że za kolejne pół roku to zrobią się strasznie duże, albo będzie ich więcej i strasznie będzie to wyglądało, a przyciemniając szyby to myślałem że przez lata nie będę miał problemu z folią...przyciemniałem też nie w moim mieście a w Łodzi i myślałem że zrobią to profesjonalnie i tak wyglądało i było jak to robili...
    Moja czarna bestia: http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...5%9B%C2%81osiu

Komentarz

• oizo
      Rider
      • 2010
      • 394
      • Octavia I combi (1U5)
      • AZJ 2.0 MPI 115 KM

ja bym pojechał z reklamacją
      Moja furka
      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=29517

Komentarz

• lukasz3112
        RS
        • 2008
        • 3607

Łosiu1988, jeśli jest dobrze zrobione to nie ma możliwości, aby coś takiego się działo. ja bym pojechałz reklamacją tylko pytanie czy uznają po takim czasie
        Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3

Komentarz

• Arti_r1
          RS
          • 2008
          • 2626

dokładnie tak jak pisze lukasz3112. No a co z gwarancją, dostałeś wogóle jakąś na tą folie? bo jeśli tak, to co za problem podjechać i reklamować
          Fabryka Barw :]

Czarna O1 rs-line tdi
          Srebrna O2 Scout

DACAR.team

Komentarz

• Łosiu1988
            Elegance
            • 2009
            • 864
            • Octavia II combi (1Z5)
            • AKL 1.6 MPI 101 KM
            • BZB 1.8 TSI 160 KM

aha, no to muszę się wybrać na wycieczkę do Łodzi i to zareklamować...gwarancję mam chyba na rok albo coś takiego jak pamiętam, gorzej jak pojadę zrobią i znowu to samo mi się zrobi ;| kurde a tak się cieszyłem że mam ładnie zrobione szyby...narazie wysłałem do tej firmy maila by się dowiedzieć co i jak...

Komentarz

• oizo
              Rider
              • 2010
              • 394
              • Octavia I combi (1U5)
              • AZJ 2.0 MPI 115 KM

a nie robili ci tego czasem jak byly duze mrozy?
              Moja furka

Komentarz

• Jeżyk
                Rider
                • 2009
                • 691

Łosiu1988, tylko jak będziesz składał reklamację to nie pozwól zbliżać się z igłą gościowi do pęcherzy! Ma wymienić folię i tyle albo zwrot kasy.
                Szerokiej drogi, jakakolwiek by ona nie była.

Komentarz

• shok
                  RS
                  • 2009
                  • 2070
                  • Octavia I (1U2)
                  • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Zamieszczone przez Jeżyk
                  Łosiu1988, tylko jak będziesz składał reklamację to nie pozwól zbliżać się z igłą gościowi do pęcherzy! Ma wymienić folię i tyle albo zwrot kasy.
                  A to niby czemu? Pytam poważnie bo widziałem jak przyciemniali kiedyś w zakładzie szyby i od razu kasowali jakiś bąbel igłą-śladu nie było widać bynajmniej ogólnie.Bliżej się nie przyglądałem bo to nie było moje auto a właściciel nie widział w tym nic nadzwyczajnego.

Komentarz

• Łosiu1988
                    Elegance
                    • 2009
                    • 864
                    • Octavia II combi (1Z5)
                    • AKL 1.6 MPI 101 KM
                    • BZB 1.8 TSI 160 KM

oizo, robili mi w grudniu i właśnie od tego dnia zaczęły się mrozy....też właśnie myślałem że może coś te mrozy miały wspólnego z tym...

Jeżyk, no wiem wiem, zobaczymy co mi odpiszą, w sumie pół roku nie minęło a na stronie u nich pisze że kilka lat jest gwarancja na ich folie

Komentarz

• oizo
                      Rider
                      • 2010
                      • 394
                      • Octavia I combi (1U5)
                      • AZJ 2.0 MPI 115 KM

igla sie nie robi swiadczy to o braku profesjonalizm. igla to sobie sam w domu zroie hehe
                      Moja furka

Komentarz

• sew1981
                        RS
                        S_OCP MemberModeratorr
                        • 2009
                        • 10917
                        • Fiat

oizo, dokładnie...denna folia, albo denni ludzie to robili. reklamuj i tyle

Komentarz

• shok
                          RS
                          • 2009
                          • 2070
                          • Octavia I (1U2)
                          • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Myślałem ,ze odpowiedz bedzie bardziej rozwinieta.No niby to świadczy o profesjonalizmie tylko ,że dzis profesjonalizm przeważnie jest tylko w reklamach.Przykładem jest jakość ASO

Komentarz

• Jeżyk
                            Rider
                            • 2009
                            • 691

shok, z igłą to jest tak: Pęcherz jak się zrobi to naciąga się folia. Przebicie tego igłą skutkuje śladem po igle a jak tych pęcherzy jest ducka to będziesz to widział w postaci kropek tym wyraźniejszych im większa jest różnica w odcieniu szyby i folii. Nie wiem czy chciałbyś mieć coś takiego na szybie np bocznej z tyłu bo złośliwiec tam siedzący może Ci powiedzieć: "Jakie fajne dziurki, dobrze że są bo przynajmniej widać czy jest słońce". A ponieważ folia się nieco kurczy to igły nie wolno używać ani przy zakładaniu folii ani po stwierdzeniu, że są pęcherze po jakimś czasie. Folię nakleja się na gorąco lub na mokro jak już raz jest zagrzana to powtórne grzanie może spowodować trwałe jej uszkodzenie. I nie piszcie, że klei się folię na grzałce tylnej szyby i jest dobrze bo to nie ta temperatura. Podstawowa zasada, NIGDY nie poprawia się folii tylko od razu trzeba ją położyć dobrze inaczej trzeba ją delikatnie zdjąć, zrobić z niej kulkę i założyć nową. Klejenie folii nie jest tanie ale w tej cenie jest PROFESJONALIZM montera i jeżeli coś spitoli to ma problem bo to on musi ufundować nowy kawałek folii. Nie dajcie się również nabrać na gadkę w stylu: "te malutkie pęcherzyki znikną po czasie, jak folia się ułoży, niech się Pan nie przejmuje..." Otóż nie znikną tylko będzie coraz gorzej. Pozdrawiam i życzę powodzenia w reklamacji Łosiu1988 :grrr

PS dodam jeszcze tylko, że jak mój znajomy foliował SUW-a to zadzwonił do niego monter i mówi: mam problem z jednym rogiem w którejś tam szybie bo fabrycznie jest krzywa i nie mogę tego dopasować. Czy może być cięcie na długości 10 mm? Postaram się to zrobić jak najmniej widocznie i jeżeli uzna Pan, że to nie jest to, zrobimy jakiś ekstra rabat. Znajomy obejrzał i trzeba się było dobrze wpatrzyć gdzie to jest. A gadki w stylu tak ma być to niech sobie wsadzą w

[ Dodano: Nie 11 Kwi, 10 20:38 ]
                            Zamieszczone przez Łosiu1988
                            robili mi w grudniu i właśnie od tego dnia zaczęły się mrozy....
                            no przecież chyba nie robili tego na mrozie????? Bo w takim wypadku to już nie mam słów na ten "warstat"

Komentarz

• oizo
                              Rider
                              • 2010
                              • 394
                              • Octavia I combi (1U5)
                              • AZJ 2.0 MPI 115 KM

Jezeli zrobili ci szyby a ty potem auto trzymales na mrozie na polu przez kilka dni to moglo to uszkodzic folie. znajomy nie przyciemnia wogole jak sa duze mrozy. musi auto w cieplym postac bo ta woda musi odparowac
                              Moja furka

Komentarz

• Łosiu1988
                                Elegance
                                • 2009
                                • 864
                                • Octavia II combi (1Z5)
                                • AKL 1.6 MPI 101 KM
                                • BZB 1.8 TSI 160 KM

robili mi w ciepłym warsztacie ale właśnie ja wyjechałem od nich na mróz i stał samochód na mrozie i możliwe że to nie odparowało tak jak należy i zostały pęcherze...już im to zgłosiłem, w przyszłym tyg się do nich wybiorę bo najbardziej mnie tylnia szyba przeraża...bo wiem że jest kilka a będzie wiecej bo widać jak odchodzi...

Komentarz

• rafał88ocp
                                  Ambiente
                                  • 2009
                                  • 164

ja mam problem z tylna szyba jutro jadę już na 2 poprawkę, tylko tym razem nie pójdę na miasto tylko będę lukał czy na pewno kolo wymienił folie na nowa i będę tak długo ich gnębił aż będzie wszytko ok. zapłaciłem wiec wymagam
                                  MOJA http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=38010

Komentarz

• Łosiu1988
                                    Elegance
                                    • 2009
                                    • 864
                                    • Octavia II combi (1Z5)
                                    • AKL 1.6 MPI 101 KM
                                    • BZB 1.8 TSI 160 KM

rafał88ocp, no dokładnie, ja tak samo...jak się umówię i pojadę do nich to dam znać co i jak...

Komentarz

• vince123
                                      Elegance
                                      • 2009
                                      • 923

zrobie male OT ...
                                      niech ktos mi wytlumaczy 1rzecz...
                                      jesli ofoliuje tylna szybe ,i po jakims czasie (np 2lata) chce zerwac ta folie to nie bede mial problemow z ogrzewaniem tylnej szyby :?: gdzies slyszalem ze moge wtedy uszkodzic te 'pasy' przebiegajace wzdluz tylnej szyby i wtedy ogrzewanie szybki nie bedzie dzialalo...
                                      sprzedam do OI :

szyby cala lewa strona
                                      nadkole nowe LP
                                      kontakt PW

Komentarz

• Jeżyk
                                        Rider
                                        • 2009
                                        • 691

vince123, na tej samej zasadzie co zdejmuje się większość nalepek. Na ciepło, bardzo ciepło. :twisted:

Komentarz

Pracuję...